privacy policy

Op mijn website verwerk ik persoonsgegevens. Dat doe ik uiteraard met de grootste zorgvuldigheid en met oog voor jouw privacy. Om je inzicht te geven in de verwerking van jouw gegevens, leg ik in deze privacyverklaring uit welke gegevens ik verwerk en hoe ik met jouw gegevens omga. Goed om te weten: ik zal jouw gegevens vanzelfsprekend nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Deze privacyverklaring geldt voor iedere bezoeker van rooshaverman.com

Contactgegevens

Heb je vragen over mijn privacyverklaring? Of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw persoonsgegevens? Dan kun je hiervoor contact met mij opnemen via:

E-mailadres: rooshaverman@gmail.com

Verwerking van persoonsgegevens

Wanneer je deze website bezoekt, kan ik niet zomaar gegevens (behalve je IP-adres) van je verzamelen. Dit kan pas wanneer je mij je gegevens zelf verstrekt.

De gegevens die ik van jou kan verzamelen, zijn als volgt:

  • naam of pseudoniem

  • e-mailadres

  • IP-adres

  • informatie over jouw activiteiten op rooshaverman.com

  • je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt

Deze website heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Dit doe ik alleen wanneer zij daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of verzorgers. Ik kan alleen niet controleren of iedere bezoeker ouder dan 16 jaar is. Daarom raad ik ouders aan om met hun kinderen mee te kijken naar hun surfgedrag. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. Ben je van mening dat deze website zonder toestemming persoonlijke gegevens van een minderjarige heeft verzameld? Stuur dan een e-mail naar rooshaverman@gmail.com. Dan verwijder ik die gegevens direct.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Natuurlijk verwerkt deze website jouw persoonsgegevens niet zonder reden. Je kunt hieronder lezen met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk. Ook benoem ik daarbij hoe lang je gegevens voor dat doel worden bewaard. Het uitgangspunt is dat ik je gegevens niet langer bewaar dan strikt nodig is.

Contact met jou opnemen

Ik neem alleen contact met je op als je hier specifiek om vraagt, bijvoorbeeld in het contactformulier. In dat geval gebruik ik het e-mailadres dat jij hebt opgegeven. Zodra er geen reden meer is om die gegevens te bewaren, verwijder ik je gegevens direct. In ieder geval zal ik deze gegevens uiterlijk 12 maanden bewaren vanaf het moment dat jij ze hebt verstrekt. Als je al eerder een verzoek stuurt naar rooshaverman@gmail.com om je gegevens te verwijderen, zal ik dit natuurlijk direct doen.

Persoonsgegevens delen met derden

Deze website verkoopt jouw gegevens uiteraard niet aan derden. Je gegevens worden enkel verstrekt als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen of als ik daar volgens de wet toe verplicht ben. Deze website is onderdeel van Squarespace, hun privacy beleid vind je hier.

Gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Dit zijn functionele en analytische cookies en trackingcookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij je eerste bezoek aan een website worden opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Deze cookies verzamelen informatie over gegevens die je eerder hebt ingevuld en over je ingestelde voorkeuren.

Puur functionele cookies zorgen ervoor dat deze website goed werkt en zijn bijvoorbeeld bedoeld om jouw gebruikersnaam en e-mailadres of je voorkeursinstellingen op de website te onthouden. Dat doe ik voor jouw gemak en niet om zelf iets met die gegevens te doen. Cookies voor het inloggen zijn 2 dagen geldig en cookies voor jouw voorkeursinstellingen zijn 1 jaar geldig.

Bij je eerste bezoek aan rooshaverman.com ben je geïnformeerd over deze cookies. In een cookievermelding onderaan de website is om je toestemming gevraagd om deze cookies te plaatsen. Nadat je de cookies hebt geaccepteerd, slaan we een tijdelijke cookie hiervoor op. Die cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit. Wil je je helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je internetbrowser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook is het mogelijk om alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser te verwijderen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Cookies door andere bedrijven

Deze website maakt ook gebruik van cookies die door andere bedrijven en diensten worden geplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld om cookies van social-mediabedrijven waar ik een account heb.

Enkele bedrijven van wie deze website diensten gebruikt, maken gebruik van analytische cookies. Deze cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op rooshaverman.com. Het gaat dan om cookies van:

  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Via dit programma kan ik mijn bezoekersstatistieken meten, bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s het meest worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden. Ik deel geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en je IP-adres wordt niet in zijn geheel geregistreerd.

  • Squarespace.com. Deze site verzamelt, net als Google Analytics, gegevens waarmee ik kan zien hoe deze website wordt gebruikt. Lees hier het privacybeleid van Squarespace.

Trackingcookies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat dan om cookies van de volgende bedrijven:

  • Instagram en LinkedIn. In de menubalk en op sommige pagina’s kun je doorklikken naar mijn instagram en LinkedIn account. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van die optie. Hiervoor is het privacybeleid van Instagram en LinkedIn van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.

Wil je de cookies verwijderen die deze bedrijven gebruiken? Dat kun je doen in je browser. Aangezien de bovenstaande bedrijven in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Wil je jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Dankzij de privacywetgeving heb je verschillende rechten voor jouw gegevens:

  1. het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen;

  2. het recht om je eventuele toestemming voor verwerking van je gegevens in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door mij;

  3. het recht om de persoonsgegevens die deze website van jou verwerkt, op te vragen en te laten sturen naar een door jou opgegeven organisatie.

Wil je een beroep doen op een van deze rechten? Dan kun je je verzoek daarvoor sturen naar rooshaverman@gmail.com. Ik zal daar zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 4 weken) op reageren.

NB: ik mag je wettelijk gezien alleen inzage in je persoonsgegevens geven, als ik een kopie van je identiteitsbewijs heb ontvangen. Dan weet ik zeker dat jij degene bent die dit verzoek indient. Vergeet daarom niet om deze kopie als bijlage aan je e-mail toe te voegen. Maak in deze kopie van je paspoort je pasfoto, de strook met nummers onderaan, je paspoortnummer en je BSN onzichtbaar. Dit kun je doen door in Paint een zwarte streep toe te voegen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

Gebruik van links naar andere sites

Op deze website staan soms links naar websites van derden of naar diensten die niet door mijzelf worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Uiteraard doe ik er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Niet alleen ga ik altijd zorgvuldig om met jouw gegevens als bezoeker of gebruiker, maar ook heb ik de volgende maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen:

  • Beveiligde internetverbinding. In de adresbalk zie je aan het begin van het webadres https:// en een hangslotje staan. Hieraan kun je herkennen dat deze website een beveiligde inernetverbinding gebruikt.

  • Beveiliging bij inlogpogingen. Deze website wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen die op een verdachte manier proberen in te loggen.

Vragen?

Heb je een vraag over je privacy op deze website? Of wil je een verzoek indienen voor een wijziging of verwijdering van jouw gegevens? Stuur dan een e-mail naar rooshaverman@gmail.com. Dan kan ik je vraag beantwoorden of (op jouw verzoek) je gegevens verwijderen of wijzigen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 25 november 2018. Ik kan de verklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.